Upozorenje Connect Marketplace koristi kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Kao marketplace platforma neke od informacija su dostupne i našim prodavateljima koji su registrirani u našem sustavu. Ukoliko želite dalje nastaviti koristiti naš sustav molimo vas da to potvrdite ovdje.

PRIHVAĆAM SVE KOLAČIĆE

Uštedite do 50% na ulju za prženje i produžite kvalitetu ulja u fritezama!

23.03.2020
Alan Slapar

Njemački proizvođač VITO AG s juga Njemačke (Tuttlingen) specijalizirao se od samog početka za proizvodnju proizvoda za filtriranje kontaminiranih masti, ulja i ostalih medija za prženje u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu. U suradnji s mnogim lokalnim proizvođačkim i istraživačkim tvrtkama kreirali su seriju aparata za filtraciju ulja u ugostiteljstvu. 2017. godine putem tvrtke GastroElekt uvezla je prvi puta ove inovativne uređaje u Hrvatsku.

U razgovoru s poznatim chéfom i čovjekom koji već dugi niz godina radi konzalting restoranima, Giuseppeom Petteom, saznali smo što sve VITO aparat može i kako može pomoći ugostiteljima da ostvare uštede i poboljšaju kvalitetu pržene hrane.

"Najvažnija stvar je u cijelom procesu što je VITO ponudio prije primijene samog filtera uređaj za mjerenje temperature i viskoziteta u fritezama" - kaže nam g. Petté. i dodajte da se time može utvrditi pravo vrijeme za promjenu ulja puno lakše od odokativne procjene kuhara. Time se spriječava prerana ili prekasna izmjena ulja u fritezama. Također kontroliranjem temperature može se spriječiti izgaranje ulja, što pretvara ulje u kancerogenu substancu i dolazi do karbonizacije ostataka u fritezi. Sustav je vrlo jednostavan, mjerač ima doslovce semforsku logiku i kad pokazuje crveno vrijeme je izmjene.

 

 

Osim što smanjuju potrošnju ulja VITO filteri za ulje smanjuju i, logično, troškove skladištenja. Ušteda s ovim aparatima je do 50%, ovisno o koliko se često može koristiti. "Preporučam da se aparat koristi 2 puta dnevno, poslije ručka i poslije večere, kako bi se postigao maksimalni efekt ovog uređaja i dosegla maksimalna ušteda" - kaže nam chéf Giuseppe Petté. Time se povrat investicije u ovaj aparat brzo realizira. Osim što ovaj aparat filtrira i štedi ulja, održava i kvalitetu vaših prženih proizvoda, jer odstranjuje sve karbonizirane otpatke i mirko čestice, te pozitivno utječe na kritične parametre, kao što su totalne polarne materije, kiseline i akumulacije ostalih čestica (triglicerida i sl.). Znansteni rad i potvrda za ove trvrdnje stiže nam od Laboratorija za Biotehniku i zaštitu okoliša, od prof. dr. Wurstera iz Konstanza.

G. Petté stoji na raspolaganju svim zainteresiranim ugostiteljima kojima je potrebna prezentacija cijelog sustava te ovdje proslijeđujemo kontakte preko kojih možete zatražiti prezentaciju koja je u potpunosti neobvezajuća i besplatna.

 

 

Komentari

Nema postova

Novi komentar